RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:29:11    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 18 november 2011 12:19 uur, laatst gewijzigd op 18 november 2011 12:20 uur

Boxtel dicht bij akkoord Pantarhei

Boxtel dicht bij akkoord Pantarhei

Op de foto: Zicht op het toekomstig bouwterrein aan de Molenstraat-Jan Kruijsenstraat in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Wethouder Wim van der Zanden verwacht binnenkort met projectontwikkelaar Bouwfonds een overeenstemming te bereiken over de bouw van dertig huizen op het Pantarhei-terrein aan de Molenstraat in Boxtel. Volgens de wethouder is een overeenkomst in de maak en is de gemeente akkoord met het bod dat Bouwfonds op de grond heeft uitgebracht.

Na vele jaren touwtrekken lijkt eindelijk een oplossing in zicht voor de definitieve invulling van het Pantarhei-terrein. Op de plek waar ooit een houtwerf was gevestigd en later huishoudschool Open Hof en mdgo-school De Pantarhei stonden, wil Boxtel een klein bouwplan ontwikkelen waar plaats is voor duurzaam gebouwde huizen.

Volgens Van der Zanden komen er geen nulenergiewoningen, waarover eerder werd onderhandeld. Die huizen zijn op deze plek te duur. ,,Het plan omvat twintig woningen die duurder zijn dan 200.000 euro. Tien andere huizen zullen minder dan twee ton kosten”, zo meldde de wethouder deze week. Hij is ’behoorlijk positief’ over de afspraken die met Bouwfonds zijn gemaakt. Hij acht de kans groot dat ook het moederbedrijf van Bouwfonds zal instemmen met het onderhandelingsresultaat.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Tiga SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht TopSlank Kindertuin Koppelmans Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel 040Fit Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Doornmalen electro Zwanenberg adviesgroep Natasja fashion Toverboom Rijschool Dolman Geld en Makelaardij