05:23:50    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 september 2012 19:59 uur, laatst gewijzigd op 26 september 2012 16:06 uur

Boxtel denkt mee over profiel nieuwe burgemeester

Boxtel denkt mee over profiel nieuwe burgemeester

Op de foto: Wie wordt de opvolger van waarnemend burgemeester Hans van Brummen (links op de foto)? Inwoners van Boxtel kunnen meedenken over de profielschets. (Foto: Gerard Schalkx).

Inwoners van de gemeente Boxtel worden uitgenodigd om mee te denken over de profielschets van de opvolger van burgemeester Frank van Beers. Ze kunnen via internet aangeven welke vijf kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet bezitten.

In augustus vertrok Van Beers als burgemeester van Boxtel. Hans van Brummen neemt deze functie nu tijdelijk waar, waarschijnlijk voor een periode van ongeveer tien maanden. Ondertussen is de gemeenteraad bezig om een profielschets op te stellen waaraan de nieuwe burgemeester van Boxtel moet voldoen.

Bij het opstellen van die profielschets vraagt de gemeenteraad de inbreng van onze inwoners, zo werd dinsdagavond bekendgemaakt. ,,De gemeenteraad wil graag weten hoe de inwoners van Lennisheuvel, Liempde of Boxtel denken over de persoon van onze toekomstige burgemeester”, aldus een zegsman.

Inwoners kunnen op het wedadres www.boxtel.nl/burgemeester aangeven welke vijf kwaliteiten zij het belangrijkst vinden voor de nieuwe burgemeester. Deze week krijgen diverse groepen in de samenleving per brief eveneens een uitnodiging om mee te denken.

Alle reacties worden verzameld en worden betrokken bij het opstellen van de profielschets. Op 8 november stelt de gemeenteraad de profielschets vast en kort daarna begint de sollicitatieprocedure. Medio 2013 wordt de benoeming van een nieuwe burgemeester verwacht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Gemeente Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Geld en Makelaardij