RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:56:49    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 01 februari 2013 09:40 uur, laatst gewijzigd op 03 februari 2013 20:24 uur

Boxtel bezoekt EU-parlement

Boxtel bezoekt EU-parlement

Op de foto: De Boxtelse delegatie luistert aandachtig naar een uiteenzetting in een van de Brusselse vergaderzalen. (Foto: Albert Stolwijk).

Zeventig inwoners van Boxtel en Liempde togen donderdag onder aanvoering van de plaatselijke politieke partij Combinatie95 naar Brussel om uitleg te krijgen over het functioneren van het Europees parlement, de Europese Commissie en de Raad van Ministers. Voormalig provinciebestuurder Lambert van Nistelrooij (CDA) was een van de sprekers.

Deelnemers aan de cursus Verken je gemeente werden de voorbije maanden wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen van de bestuurlijke en politieke organisatie. In acht bijeenkomsten kregen zij een kijkje achter de schermen, onder meer door spreekbeurten van wethouder Peter van de Wiel van Combinatie95, de organisator van de cursus.

Van de Wiel was donderdag ook reisleider tijdens een trip naar Brussel, waar op drie locaties uitleg werd gegeven. Een bezoekje aan de grote vergaderzaal van het EU-parlement zat er deze keer niet in vanwege een verbouwing. Maar dat mocht de pret niet drukken. ,,Door dit bezoek snap ik straks beter waar ze over praten als Europa weer eens de revue passeert in het nieuws”, sprak een van de deelnemers op de terugweg naar huis.

De tweejaarlijkse cursus Verken je gemeente wordt in 2014 herhaald.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Rijschool Dolman Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geerts advies Zwanenberg adviesgroep Olieenzo TopSlank Tiga Geld en Makelaardij 040Fit Huidtherapie Gemeente Boxtel Koppelmans Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel SNS Bank Kindertuin