16:06:33    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 11 juli 2014 10:25 uur, laatst gewijzigd op 11 juli 2014 10:28 uur

Boxtel-Oost krijgt generatietuin

Boxtel-Oost krijgt generatietuin

Op de foto: Een groep ’brainstormers’ verzamelde zich onlangs op locatie bij de Kinderboerderij aan het Apollopad. (Foto: Piet van Oers).

Het speelveld bij de Kinderboerderij aan het Apollopad in de wijk Oost gaat ruimte bieden aan de eerste Boxtelse generatietuin.

Een breed gedragen burgerinitiatief moet de komende maanden steun in geld én hulp in natura opleveren, zodat de tuin voor meerdere doelgroepen geschikt gemaakt kan worden. Het gaat om ouders met kinderwagens, ouderen die moeilijk ter been zijn en vooral mensen die kampen met dementie.

De generatietuin is een initiatief van Woonwijs Boxtel, Stichting Alzheimer, Stichting Wijkorgaan Boxtel-Oost en de Seniorenraad die vlakbij de Kinderboerderij een zogeheten groene huiskamer willen aanleggen die bestaat uit drie delen.

Naast de inmiddels ingerichte speeltuin wordt gedacht aan een boomgaard en een bloementuin, die beide ’dementievriendelijk’ worden vormgegeven. ,,De tuinen zijn eenvoudig van opzet, krijgen een duidelijke structuur, ademen veiligheid en zijn herkenbaar voor de doelgroep”, zegt Diny Stolvoort, gerontoloog en lid van de Seniorenraad in Boxtel.

Aanleiding om een generatietuin in de wijk Boxtel-Oost aan te leggen is dat vooral deze grote woonwijk de komende jaren snel vergrijst. Bovendien wordt tot 2030 een verdubbeling van het aantal dementerenden verwacht. Omdat in de toekomst steeds meer mensen met dementie thuis zullen wonen, is het idee opgevat om in de wijk een generatietuin aan te leggen.

Lees alles over de generatietuin in Brabants Centrum van 10 juli.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom buisman optiek Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen