12:55:10    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 30 september 2012 17:47 uur, laatst gewijzigd op 02 oktober 2012 16:38 uur

Boxtel Oost Dag: voor jong en oud

Boxtel Oost Dag: voor jong en oud

Op de foto: De jeugd kreeg tijdens de Boxtel Oost Dag de kans om de brandweer te assisteren bij het doorknippen van een fiets. (Foto: Peter de Koning).

,,Ik denk dat er meer bezoekers zijn dan vorig jaar.” Deze zin werd zondag door meerdere vrijwilligers en verkopers uitgesproken tijdens de Boxtel Oost Dag. De tweede editie van het evenement werd gehouden tussen gemeenschapshuis De Rots en winkelcentrum Oosterhof en was voor jong én oud het bezoeken waard. Het mooie weer zorgde voor grote drukte.

De straten tussen Oosterhof en De Rots waren omgetoverd tot een lange marktstraat met allerlei kraampjes. Verenigingen en instellingen uit Boxtel presenteerden zich en daarnaast verkochten particulieren allerlei hebbedingetjes. Zo ook Monique en Claudia, die cupcakes en speciale sieraden verkopen. ,,In Amerika noemen ze het ’upcycling’”, aldus Monique over haar kettingen en armbanden die zijn gemaakt van knopen, lipjes van blikjes en ritsen. ,,De verkoop loopt goed. En af en toe houden we een kortingsactie. Als je een armband koopt, krijg je er gratis een cupcake bij”, lacht ze.

Aan de jeugd was zeker ook gedacht tijdens de Boxtel Oost Dag. Zo konden kinderen de brandweer assisteren bij het doorknippen van een fiets en ritjes maken door Boxtel-Oost met de huifkar en de Engelse dubbeldekker The Red Lady. Als voorproefje op Circo Circolo, dat 11 oktober van start gaat op landgoed Velder, konden kinderen zelf even circusartiest zijn. Zo mochten staan op een grote bal en allerlei acts uitproberen, zoals jongleren en diabolo.

Lees het Brabants Centrum van donderdag 4 oktober voor een uitgebreide terugblik op de Boxtel Oost Dag.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Doornmalen electro