00:43:43    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 13 februari 2013 19:11 uur, laatst gewijzigd op 13 februari 2013 19:12 uur

Boxtel-Oost 30-kilometerzone

Boxtel-Oost 30-kilometerzone

Op de foto: Zicht op de kruising Hendrik Verheeslaan-Dr. De Brouwerlaan. Ook hier is een knip geprojecteerd.

Boxtel-Oost wordt zeker ingericht als 30-kilometerzone. Het woongebied tussen Brederodeweg, Schijndelseweg, rijksweg A2 en Dommel krijgt een verblijfsfunctie. De Nieuwe Nieuwstraat en de Hendrik Verheeslaan worden in het plan in tweeën geknipt.

Voor het instellen van wegafsluitingen om doorgaand verkeer te beperken wordt een aparte procedure gevolgd. Deze start volgens de gemeente op zijn vroegst in het najaar van 2013. Deze maatregelen maken geen onderdeel uit van dit verkeersbesluit.

De plannen om Boxtel-Oost om te vormen tot 30-kilometerzone leidden eerder al tot kritiek. Vooral het afsluiten van doorgaande straten in de wijk stuitte eind vorig jaar al op veel weerstand. Boxtel-Oost moet in de ogen van het gemeentebestuur opgesplitst worden in verschillende buurten die alleen vanaf een ontsluitingsweg toegankelijk zijn.

Als ontsluitingsweg zijn aangewezen: Schijndelseweg, Europalaan, Robert Schumanlaan, Hobbendonkseweg en Brederodeweg.

Lees meer in Brabants Centrum van 14 februari.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geerts advies EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Remax-optimus Geld en Makelaardij Filipe Alfa Doornmalen electro Toverboom TopSlank Café zaal Kloosterzicht