RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:01:38    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 19 augustus 2014 13:29 uur, laatst gewijzigd op 19 augustus 2014 13:30 uur

Bouwplezier in de regio

Bouwplezier in de regio

De zomervakantie is bijna voorbij, maar de jeugd kan zich deze week nog volop uitleven bij de verschillende kindervakantieweken die in de regio worden georganiseerd. Bouwdorp Jesch op de Venakkers in Esch ging maandag van start en staat in het teken van ’Kermesch’. De Liempdse jeugd ging dinsdag aan de slag ging met het timmeren van hutten.

In Esch bouwen 210 kinderen tot en met woensdag aan hun eigen dorp aan de Venakkers. De stapels pallets en planken worden niet alleen gebruikt voor de hutten, maar ook voor een looppad tussen de hutten. ,,Door de regenbuien van de afgelopen dagen ligt er veel modder”, aldus voorzitter Joop Mestrom van Jesch. ,,De kinderen maakt het echter niet uit, zij bouwen driftig door”, lacht hij. Zo ook Daan, Bram, Thijs, Teun en Ymre. De jongens zitten in groep 7 en mogen dinsdagavond samen met de achtstegroepers blijven slapen op het terrein. ,,Maar dan moet de commissie onze hut dan wel goedkeuren. Hij is nog niet helemaal waterdicht”, lacht Ymre.

De kindervakantieweek in Liempde ging dinsdagochtend van start. Alle groepen hebben een eigen activiteitenrooster. Zo bouwt een aantal kinderen aan de hutten, terwijl anderen in een grote tent en in De Serenade allerlei knutselworkshops volgen. Na anderhalf uur bouwen zijn de eerste contouren van het bouwdorp al duidelijk zichtbaar. ,,Het doel van alle groepen is om de hoogste hut te bouwen”, lacht John, begeleider van een groep kinderen. De vakantieweek in Liempde duurt tot en met vrijdag 22 augustus.

Bij de brede school Wilgenbroek in Boxtel worden dit jaar allerlei workshops gehouden, op dinsdag 19 en woensdag 20 augustus van 09.30 tot 15.30 uur en donderdag 21 augustus van 13.00 tot 19.00 uur. Lennisheuvel staat woensdag in het teken van het thema ’Spookstad’.

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo SNS Bank Proef Culinair Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel