RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:20:26    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 09 september 2014 22:42 uur, laatst gewijzigd op 09 september 2014 22:45 uur

Bouwplan Moorwijk lijkt van de baan

Bouwplan Moorwijk lijkt van de baan

Op de foto: Al ruim twintig jaar wordt gesteggeld over bouwplannen aan de rand van 's Heerenven in landgoed Moorwijk. (Foto: Marc Cleutjens).

De gemeenteraad van Boxtel stemde dinsdag 9 september in met het voorstel van burgemeester en wethouders om het bestemmingsplan Moorwijk niet vast te stellen. Er is geen aanleiding toe nu Vastgoed Moorwijk, het bedrijf van projectontwikkelaar Toon van Esch uit Eersel, ontbonden is.

Met het besluit van de raad wordt het oude bestemmingsplan uit 1991 weer van kracht. Daarin is opgenomen dat in Moorwijk een hotel of congrescentrum mag worden gerealiseerd. Daarvoor lijkt echter weinig politiek draagvlak, maar de raadsleden verwachten niet dat snel initiatieven voor zo'n horecabedrijf worden ontplooid.

De bouw van appartementen en villa's in bosgebied Moorwijk lijkt van de baan, nu het nieuwe bestemmingsplan niet is vastgesteld.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Geerts advies Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Geld en Makelaardij Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro