16:34:43    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 07 januari 2014 15:07 uur, laatst gewijzigd op 07 januari 2014 15:17 uur

Bouwketen op terrein kV-station

Bouwketen op terrein kV-station

Op de foto: De bouw van het kV-station op bedrijventerrein Vorst gaat nu echt beginnen. Dinsdag zijn bouwketen op het terrein geplaatst. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Nadat eerder het bouwrijp maken van de locatie werd afgerond en een hekwerk verrees nabij het datacenter van Rabobank gaat de bouw van het veelbesproken kV-station binnenkort écht van start. Dinsdag werden de eerste keten geplaatst op bedrijventerrein Vorst.

De initiatiefnemers Enexis en Tennet lieten eind vorig jaar weten dat de bouw was uitgesteld. Reden hiervoor was dat het onderzoek naar de technische uitwerking van zowel het hoogspanningstation als het leidingtracé meer tijd kostte dan beide organisaties hadden verwacht. Het onderzoek naar de kabels en leidingen onder de grond werd al eerder succesvol afgerond, terwijl gewerkt is aan de tijdelijke toegangsweg.

Na het plaatsen van de bouwketen starten Enexis en Tennet spoedig met de bouwkundige wekrzaamheden, zoals het uitgraven van de keldervloer.  

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Doornmalen electro Toverboom EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Filipe Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Podium Boxtel buisman optiek Alfa Remax-optimus Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support