RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:56:53    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 24 december 2013 11:41 uur, laatst gewijzigd op 24 december 2013 11:49 uur

'Bouwen in Selissen onhaalbaar'

\'Bouwen in Selissen onhaalbaar\'

Op de foto: Luchtopname van het gebied Selissen, gezien vanaf Heult. Op de voorgrond is de Dommel zichtbaar, voorbij de A2 ligt het plangebied.

De gemeente Boxtel ziet geen heil in de woningbouwplannen van Inveniam uit Oss. De projectontwikkelaar lanceerde eerder dit jaar een plan om in Selissen (Boxtel-Noord) in vier fasen enkele honderden huizen te bouwen. 'Hartstikke onhaalbaar', zegt wethouder Peter van de Wiel.

De plannen van Inveniam werden in de zomer al door een gemeentelijke stuurgroep afgewezen, maar de projectontwikkelaar diende daarna een principeverzoek in dat vorige week is beoordeeld door het gemeentebestuur. Daags voor Kerstmis heeft Boxtel bekendgemaakt dat het verzoek niet kan rekenen op steun.

Volgens wethouder Van de Wiel kleven er tal van grote bezwaren aan de plannen van Inveniam. Zo is de financiële dekking niet goed en is het in zijn ogen twijfelachtig of de hindercirkels in het overwegend agrarische gebied verkregen kunnen worden.

Daarbij komt dat voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk extra hoge geluidseisen gelden vanwege de nabijheid van de A2. Boxtel is niet bereid om de geluidsnorm op te schroeven om de bouw van woningen toe te staan. Ook bouwen dicht bij de Dommel acht het gemeentebestuur onwenselijk, mede omdat Inveniam geen rekening zou hebben gehouden met de waterbergingscapaciteit die in het beekdal beschikbaar moet zijn.

De ontsluiting van de nieuwe wijk vindt wethouder Van de Wiel ook problematisch. De eerste fase die Inveniam wil realiseren zou ontsloten worden via bestaande wegen, onder meer de Dukaat. Onwenselijk vindt hij omdat hier de wijk Munsel/Selissen al gebruik van maakt, net als de bedrijven rond Gamma en Overvecht.

Van de Wiel acht de kans klein dat de komende jaren nieuwe plannen voor Selissen op tafel zullen komen. Hij geeft aan dat Boxtel voldoende inbreidingslocaties heeft om de komende jaren huizen te bouwen, ook Liempde en Lennisheuvel.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

040Fit Toverboom Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Rijschool Dolman Kindertuin TopSlank Café zaal Kloosterzicht Tiga Zwanenberg adviesgroep SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geerts advies Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Natasja fashion Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro