RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:28:16    donderdag, 22 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 03 december 2012 18:31 uur, laatst gewijzigd op 04 december 2012 10:21 uur

'Bouw mogelijk door vuile grond'

Bestuursvoorzitter Walther Tibosch van mbo-school SintLucas hoort binnen twee weken of de bouw van het nieuwe atelier aan de Burgakker wel of niet vervolgd kan worden. De werkzaamheden werden een paar weken geleden op last van de rechtbank stilgelegd. Milieuvereniging Het Groene Hart pleitte er maandag bij de rechter in ’s-Hertogenbosch voor om de verstrekte omgevingsvergunning in te trekken.

Het Groene Hart vroeg met succes een voorlopige voorziening aan bij de rechter. Daardoor ligt de bouw, kort na de start van de werkzaamheden, alweer enige weken stil. Maandag vond de zitting plaats voor de rechtbank in ’s-Hertogenbosch. Daarbij lieten de vertegenwoordigers van het Boxtelse college van B. en W. weten dat de bodemvervuiling die in het verleden veroorzaakt is door een textielfabriek, een adequaat archeologisch onderzoek in de weg staat. En hierdoor kan de bouw van het atelier aan de Burgakker normaal doorgang vinden.

Archeologe Anneleen Van de Water gaf namens het college van B. en W. aan dat een archeologisch bureau de sanering en het uitgraven van een drie meter diepe kelder begeleidt. Dit zou voldoende zijn om de cultuurhistorische waarden in de grond in kaart te brengen en te beschermen.  

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Huidtherapie Natasja fashion Kindertuin Toverboom 040Fit Modecentrum Frans Theelen Zwanenberg adviesgroep Doornmalen electro TopSlank Geld en Makelaardij SNS Bank Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geerts advies Rijschool Dolman Tiga