15:46:19    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 03 december 2012 18:31 uur, laatst gewijzigd op 04 december 2012 10:21 uur

'Bouw mogelijk door vuile grond'

Bestuursvoorzitter Walther Tibosch van mbo-school SintLucas hoort binnen twee weken of de bouw van het nieuwe atelier aan de Burgakker wel of niet vervolgd kan worden. De werkzaamheden werden een paar weken geleden op last van de rechtbank stilgelegd. Milieuvereniging Het Groene Hart pleitte er maandag bij de rechter in ’s-Hertogenbosch voor om de verstrekte omgevingsvergunning in te trekken.

Het Groene Hart vroeg met succes een voorlopige voorziening aan bij de rechter. Daardoor ligt de bouw, kort na de start van de werkzaamheden, alweer enige weken stil. Maandag vond de zitting plaats voor de rechtbank in ’s-Hertogenbosch. Daarbij lieten de vertegenwoordigers van het Boxtelse college van B. en W. weten dat de bodemvervuiling die in het verleden veroorzaakt is door een textielfabriek, een adequaat archeologisch onderzoek in de weg staat. En hierdoor kan de bouw van het atelier aan de Burgakker normaal doorgang vinden.

Archeologe Anneleen Van de Water gaf namens het college van B. en W. aan dat een archeologisch bureau de sanering en het uitgraven van een drie meter diepe kelder begeleidt. Dit zou voldoende zijn om de cultuurhistorische waarden in de grond in kaart te brengen en te beschermen.  

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Beleef Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Huidtherapie