00:49:53    vrijdag, 03 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 14 januari 2014 13:19 uur, laatst gewijzigd op 18 januari 2014 22:21 uur

Bouw kV-station van start

Bouw kV-station van start

Op de foto: Vrachtwagens leveren vanaf dinsdagochtend zeven uur zand af bij de bouwplaats van het kV-station op bedrijventerrein Vorst. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De bouw van het kV-station op bedrijventerrein Vorst is deze week écht van start gegaan. Sinds dinsdagmorgen rijden vrachtwagens die zand vervoeren af en aan via de rotonde en de tijdelijke toegangsweg naar het bouwterrein.

Het zand dat wordt getransporteerd is nodig voor verbetering van de huidige grond, die niet geschikt is voor de fundering. ,,Daarom komt er een nieuwe grondlaag. Het transport vindt dinsdag en woensdag plaats, waarbij verkeersregelaars ingezet worden bij het fietspad", aldus de projectleiders Henk Frenken en Roger Voncken van de initiatiefnemers Enexis en TenneT. ,,De bronbemaling is nog steeds bezig en gaat goed. Het grondwater is op het gewenste niveau om het graafwerk te starten voor de fundering van de kelder."    

Nadat de bouwplaats nabij het datacenter van Rabobank Nederland eerder werd ingericht met bouwhekken en -keten is aannemer Heerkens van Bavel nu gestart met de bouwkundige werkzaamheden, zoals het uitgraven van de kelder.  

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Geerts advies Olieenzo EmielTechniek Beleef Boxtel buisman optiek Filipe Alfa Remax-optimus Toverboom Geld en Makelaardij Podium Boxtel Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg