RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:15:37    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 24 oktober 2013 01:57 uur, laatst gewijzigd op 24 oktober 2013 02:06 uur

Bouw kV-station klaar in najaar 2014

Bouw kV-station klaar in najaar 2014

Op de foto: De bouw van het kV-station op bedrijventerrein Vorst nabij Lennisheuvel start begin november. (Foto: Albert Stolwijk).

De bouw van het veelbesproken 10-150 kV-station op bedrijventerrein Vorst in Boxtel start begin november en duurt tot oktober 2014. Het hoogspanningsstation, dat verrijst op een perceel aan de Keulsebaan vlakbij het parkeerterrein van het Rabobank datacenter, wordt in vier fasen gerealiseerd.

Na de bouw- en infrastructuurfase wordt de apparatuur geleverd en gemonteerd, waarna specialisten testen en controles uitvoeren. Vervolgens worden de kabels gelegd en aangesloten en volgt de oplevering.

Enexis en TenneT hielden woensdagavond in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel een drukbezochte informatiebijeenkomst over de bouw van het kV-station. Projectleider Henk Frenken van Enexis stelde tijdens die bijeenkomst dat de voorziening nodig is om Boxtel en omgeving van voldoende stroom te kunnen blijven voorzien.

Beide bedrijven, die van de gemeente een bouwvergunning hebben gekregen om de werkzaamheden uit te voeren, gaven tijdens de bijeenkomst in Orion tekst en uitleg over onder meer de planning en activiteiten rond de bouw. Het project begint binnenkort met het inrichten van de bouwplaats. Frenken gaf aan dat het kV-station op Vorst onbemand is, maar vanuit Weert zeven dagen per week 24 uur per dag bewaakt wordt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Olieenzo Huidtherapie Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geld en Makelaardij