22:35:46    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 11 maart 2014 17:58 uur, laatst gewijzigd op 11 maart 2014 18:01 uur

Bouw Sint-Isidoruskapel van start

Bouw Sint-Isidoruskapel van start

Nabij zorgboerderij ’t Binnenveld, op de weg tussen Boxtel en Schijndel, zette burgemeester Jetty Eugster de schop in de grond. Ze begroef een grote kaars waar de tekst Sint-Isidorus op stond en gaf hiermee het startsein voor de bouw van een kapel.

De contouren van de wegkapel waren al duidelijk zichtbaar tijdens het officiële startmoment. ,,Ik hoop dat veel mensen hier aanbelanden en een rustpunt vinden”, sprak burgemeester Eugster van de gemeente Schijndel. Ook Thijs Meulemans, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorggroep Elde was aanwezig. ,,Toen ik hoorde van de plannen voor de Sint-Isidoruskapel heb ik een Benedictusfonds opgezet. Tijdens mijn afscheid heb ik iedereen gevraagd een bedrag aan dit fonds te doneren. Een gedeelte gaat naar de stichting Sint-Isidorus.” Vervolgens kreeg voorzitter Cor Weijns van de stichting een cheque overhandigd van 2.000 euro.

Weijns, die in Lennisheuvel woont en al jaren vrijwilliger is bij zorgboerderij ’t Binnenveld, verwacht dat de kapel in september klaar is. (Foto: Annelieke van der Linden).

Advertenties