06:19:13    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 27 april 2011 17:29 uur, laatst gewijzigd op 29 april 2011 09:46 uur

Boulesbaan en wandelpad bij kiosk

Boulesbaan en wandelpad bij kiosk

Op de foto: Het terrein bij de Gemondse kiosk wordt momenteel heringericht. Naast een jeu de boulesbaan komt er ook een wandelpad te liggen in het park. (Foto: Albert Stolwijk).

In Gemonde is het bedrijf Haas en Westenlaken Bestrating gestart met de inrichting van het terrein rond de kiosk. Samen met de omwonenden werd het plan gemaakt. Bij de kiosk komen onder meer bankjes en een jeu de boulesbaan. Daarnaast komt de wandelverbinding tussen ’t Hof en de Rietstok  op het terrein te liggen.

De plannen voor herinrichting van het gebied bestaan al jaren. Pas vorig jaar droeg de voormalige eigenaar Gerrit Dortmans de kiosk over aan de gemeente Sint-Michielsgestel. De kiosk kreeg een nieuw trapje, reling en vloer. Ook werd het bouwwerk geschilderd en uitgerust met nieuwe bedrading en verlichting.

Tijdens een informatieavond sprak wethouder Ben Leenen met dorpsbewoners over de aankleding van het terrein bij de kiosk. Toen kwam onder meer naar voren dat het gebied een ontmoetingsplek voor alle inwoners moet zijn. Dit wordt gerealiseerd door bankjes en een jeu de boulesbaan te plaatsen. De kleine bomen worden verwijderd om het terrein een open uitstraling te geven. Eerder werd al een social sofa bij de kiosk gezet.

Het beheer van de kiosk is in handen van de gemeente Sint-Michielsgestel en de omwonenden. Het gebruik van het terrein regelen de Gemondenaren zelf. Er is een commissie opgericht die bepaalt wanneer er evenementen en activiteiten worden gehouden. De herinrichting maakt ook deel uit van het integraal dorpsontwikkelingsplan (IDOP) voor Gemonde. De financiering is afkomstig uit het dorpsplan.

Deze week start de gemeente Sint-Michielsgestel ook met het aanplanten van planten en bloemen op het kioskterrein. De gemeente hoopt de werkzaamheden zo snel mogelijk afgerond te hebben, zodat de Gemondenaren tijdens de zomermaanden al gebruik kunnen maken van de jeu de boulesbaan en de bankjes.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geld en Makelaardij Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen