14:42:16    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 26 augustus 2011 11:06 uur, laatst gewijzigd op 29 augustus 2011 16:52 uur

Bosscheweg wordt grote bouwput

Bosscheweg wordt grote bouwput

Op de foto: De echte werkzaamheden op de Bosscheweg zijn maandag nog niet van start gegaan. De komende maanden wordt de oude brug vervangen. (Foto: Albert Stolwijk).

De Bosscheweg gaat gedeeltelijk op slot. Van maandag 29 augustus tussen de rotonde Dukaat en de rotonde Munsel gereconstrueerd. In verband met deze wegwerkzaamheden is de Bosscheweg ruim een jaar gedeeltelijk afgesloten.

De grootste klus vormt de bouw van een nieuwe brug over de Dommel. Deze brug wordt een stuk breder dan de huidige, verouderde brug. Daarnaast wordt de brug uitgerust met een veepassage. Schotse hooglanders en ander vee kunnen straks onder de brug door richting het centrum van Dommel gaan grazen.

Maandag waren nog weinig bouwactiviteitein waar te nemen. Wel zijn allerlei borden geplaatst en staan betonnen blokken klaar waarmee de rijbanen deels afgezet worden. Naar verwachting gaan de echte werkzaamheden deze week van start.

Het gemotoriseerd verkeer richting Boxtel zuid (Eindhovenseweg) wordt dan via de rijksweg A2 naar afrit 26 Boxtel-Liempde omgeleid. Fietsers kunnen in twee richtingen rijden, hiervoor worden tijdelijke verkeersmaatregelen voor fietsers ingesteld. Voor de bereikbaarheid van de begraafplaats en kantoren aan de Kastanjelaan wordt ter plaatse een omleiding aangegeven. Waterschap De Dommel blijft bereikbaar.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Advertenties