RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:15:55    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 16 januari 2013 09:12 uur, laatst gewijzigd op 16 januari 2013 09:19 uur

Bosch Rexroth daagt scholieren uit

Bosch Rexroth daagt scholieren uit

Op de foto: Een schaalmodel van K’nex helpt de leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum bij het Technasiumproject. (Foto: Bosch Rexroth).

Aandrijf- en besturingsspecialist Bosch Rexroth in Boxtel zet de komende maanden 24 scholieren aan het werk. Het project ’Rollercoaster Launching System’ gaat van start op maandag 21 januari, waarbij de Havo en Vwo-leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum te gast zijn bij de onderneming op bedrijventerrein Ladonk.

Tijdens het bedrijfsbezoek nemen de scholieren een kijkje in de fabriek en gaan ze met een practicumwerk aan de slag. De leerlingen krijgen een wedstrijdopdracht die gepresenteerd wordt door Rexroth-medewerker Johan de Ruijter. De opdracht luidt: ontwerp een 'Rollercoaster Launching System', oftewel een achtbaan. Om de fictieve opdrachtgever van een pretpark te overtuigen van de ideeën van de leerlingen, gaan zij werken met een schaalmodel van K’nex. De Ruijter: ,,Dat zal de komende tijd heel wat spanning opleveren. Tijdens de presentatie van de technische oplossing bij Bosch Rexroth moet het schaalmodel natuurlijk echt werken.”

De jaarlijkse opdracht aan het Technasium van het JRL is inmiddels een traditie geworden met een wedstrijdtintje. De leerlingen presenteren hun ontwerp in april bij Bosch Rexroth, waarbij een jury bepaalt welke groep er met de hoofdprijs vandoor gaat.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair SNS Bank