01:04:57    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 11 oktober 2013 10:02 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2013 10:06 uur

'Bos in de herfst het mooist...'

\'Bos in de herfst het mooist...\'

Op de foto: Frans Kapteijns, boswachter van Natuurmonumenten in de Kampina, deelt zijn passie voor de natuur ook veelvuldig via sociale media als Twitter. Met zijn mobieltje in de hand legt hij verrassende en mooie momenten in de natuur vast. (Foto: Peter de Koning).

Nu de kleur van bladeren aan bomen en struiken langzaam verandert geel, rood of bruin is het een uitgelezen moment om de natuur in te trekken. De herfst is een seizoen van geuren en kleuren. Juist nu is de Kampina het mooist vindt boswachter Frans Kapteijns van Natuurmonumenten.

Inmiddels is Kapteijns zelf in de herfst van zijn leven beland; hij werd dit jaar zestig. Een extra leuke gelegenheid om er op uit te trekken en te genieten van de overvloed van geuren en kleuren die het najaar biedt in het bos. Zondag 20 oktober kunnen liefhebbers om 11.00 en 14.00 uur met Kapteijns mee voor een anderhalf uur durende wandeling in Oisterwijk. Een warme jas en goede wandelschoenen zijn aan te raden. Na afloop staat een kopje koffie of thee met een versnapering klaar.

Met name de luisteraars van zijn wekelijkse radioprogramma Stuifmeel bij Omroep Brabant worden opgeroepen te komen luisteren hoe Kapteijns zijn passie overbrengt op anderen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: stuifmeel@omroepbrabant.nl.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Filipe Elan Bikes support Doornmalen electro Olieenzo Alfa EmielTechniek TopSlank Podium Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen