RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:35:00    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 18 oktober 2011 15:49 uur, laatst gewijzigd op 18 oktober 2011 15:49 uur

'Boring schaliegas oorzaak beving'

De boringen naar schaliegas in het Engelse Blackpool zijn hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van twee kleine aardbevingen in april en mei van dit jaar. Dat meldt de Britse krant The Blackpool Gazette. De boringen in Blackpool werden uitgevoerd door Cuadrilla, het bedrijf dat ook in Boxtel en Helvoirt naar schaliegas wil gaan boren.

Onderzoek door de Britse geologische dienst leidt tot de conclusie dat alles erop wijst dat de boringen bevingen van 2,3 en 1,5 op de schaal van Richter hebben veroorzaakt. Een seismoloog zegt in The Blackpool Gazette dit voor Engelse begrippen kleine bevingen zijn die volgens zijn idee niet veel groter worden in de toekomst. Het ministerie van energie in het Verenigd Koninkrijk is echter niet gerustgesteld en eist een gedetailleerd rapport.

Donderdag 27 oktober laat het gemeentebestuur van Boxtel een bus rijden naar Den Haag, waar het vervolg plaatsvindt van een rondetafelgesprek over schaliegas in de Tweede Kamer, dat werd ingezet op 14 september. Belangstellenden kunnen meereizen en dienen zich vóór morgen, vrijdag 21 oktober 17.00 uur op te geven bij voorlichter Bas Schel van de gemeente via e-mail bsc@boxtel.nl. De opgerichte Stichting Schaliegasvrij Boxtel vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners aan minister Verhagen laten weten weet dat zij bezorgd zijn over de gevolgen van de proefboring naar schaliegas.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Gemeente Boxtel Doornmalen electro Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Beleef Boxtel