RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:33:31    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 28 maart 2012 17:54 uur, laatst gewijzigd op 01 april 2012 13:10 uur

Boomfeestdag in Boxtel

Boomfeestdag in Boxtel

Op de foto: De basisschooljeugd plant bomen en struiken aan de Dennendreef in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Ruim honderd Boxtelse basisschoolleerlingen van de Molenwijkschool, De Hobbendonken en De Vorsenpoel hebben woensdagochtend onder ideale weersomstandigheden aan de Dennendreef een strook bosplantsoen aangebracht. Op de plantlocatie tegenover camping Dennenoord gingen de kinderen onder leiding van medewerkers van de gemeente en leden van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB) met veel plezier aan de slag.

,,Vrijwel alle scholen wilden deelnemen aan het evenement, maar helaas kan de gemeente niet iedereen mee laten doen vanwege het grote aantal leerlingen”, liet beleidsmedewerker Hein Hoppenbrouwers van de afdeling Openbare Ruimte gisterochtend weten.

,,De plantlocatie bestaat dit keer uit twee smalle percelen die beide onderdeel uitmaken van de ecologische verbindingszone Sparrenrijk-Kampina. Door de aanleg van deze zone probeert de gemeente de biodiversiteit te vergroten en de migratie of uitwisseling van soorten tussen de twee natuurgebieden mogelijk te maken. Het gaat daarbij om planten, insecten, vogels, vlinders, reptielen, amfibieën en kleine zoogdieren.”

Niet alleen langs de Dennendreef werd een strook bosplantsoen aangeplant, dat gebeurde ook nabij de grens met de achterliggende agrarische percelen. Hoppenbrouwers: ,,Het is de bedoeling dat hier een vlechtheg van gemaakt wordt die erg dicht is en veel beschutting biedt aan onder meer vogels, insecten en allerlei kleine zoogdieren. Daarmee levert de heg een positieve bijdrage aan de biodiversiteit in Boxtel.”

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Doornmalen electro Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen