RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:55:26    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 06 maart 2014 13:56 uur, laatst gewijzigd op 06 maart 2014 14:51 uur

Boomfeest in Boxtel en Liempde

Boomfeest in Boxtel en Liempde

UPDATE - De gemeente Boxtel doet woensdag 12 maart mee aan de Nationale Boomfeestdag. Scholieren van enkele basisscholen in Boxtel en Liempde gaan bomen en struiken planten in Sparrenrijk en op een perceel aan de Kasterensestraat in Liempde.

De opening van Nationale Boomfeestdag vindt woensdag om 09.00 uur plaats in Sparrenrijk, waar wethouder Willie van de Langenberg het startsein zal geven voor de plantactie. De activiteiten in Sparrenrijk sluiten aan op een beheersplan dat enkele jaren geleden voor het bosgebied is opgesteld.

Met hulp van vrijwilligers van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel wordt een natuurlijk en gevarieerd bos gerealiseerd dat bovendien duurzaam wordt beheerd. Binnenkort hoopt Boxtel het FSC-keurmerk hiervoor te ontvangen. Leerlingen van de Angelaschool, De Hobbendonken en de Sint-Theresiaschool met ongeveer 125 leerlingen nemen deel aan de actie.

De Natuurwerkgroep Liempde doet ook dit jaar mee aan de viering van Nationale Boomfeestdag. Woensdag 12 maart wordt op een perceel van de familie Van Giersbergen aan de Kasterensestraat de 26e editie van de boomfeestdag in Liempde gehouden. Schoolverlaters van De Oversteek gaan nabij de Kasterense brug over de Dommel een groot aantal bomen en struiken planten met wethouder Peter van de Wiel. (Foto: Peter de Koning).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Huidtherapie