22:12:57    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 juni 2012 18:00 uur, laatst gewijzigd op 17 juni 2012 16:46 uur

Boom wint etappe Ster ZLM Tour

Boom wint etappe Ster ZLM Tour

Op de foto: De Britse wereldkampioen Mark Cavendish moest zaterdag ook zijn meerdere erkennen in de Nederlandse Rabo-renner Lars Boom.

Lars Boom uit Vlijmen van de Rabobank-ploeg heeft zaterdag de derde etappe van de Ster ZLM Toer over 189 kilometer van Verviers naar La Gileppe in Wallonië op zijn naam geschreven. Liempdenaar Koen de Kort van Team Argos-Shimano legde beslag op de vierde plaats.

Boom versloeg de Britse wereldkampioen Mark Cavendish in de sprint. De etappe, vooraf bestempeld als de koninginnerit van de meerdaagse wielerwedstrijd, voerde het peloton door de Ardennen. Het was de derde keer in deze editie van de Ster ZLM Toer dat Cavendish werd verslagen. De renner van Team Sky werd  eerder afgetroefd door de rappe Duitsers Marcel Kittel (eerste etappe) en André Greipel (tweede etappe).

Cavendish wist wel zijn koppositie in het algemeen klassement te behouden. Hij begint morgen in de gele leiderstrui aan de etappe Schijndel-Boxtel. Na een eerste doorkomst rond de klok van vijf voor drie in Boxtel finishen de renners een half uur later in de Stationsstraat.

 

    

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen