RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:47:51    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 06 december 2012 17:37 uur, laatst gewijzigd op 07 december 2012 10:59 uur

Bomenrij Kinderboerderij gaat om

Bomenrij Kinderboerderij gaat om

Op de foto: Waarschijnlijk worden komende week de zeven populieren aan het Apollopad al gerooid. (Foto: Henk van Weert).

Ondanks dat omwonenden daartegen bezwaar maakten, gaat de gemeente Boxtel de zeven populieren aan het Apollopad, tegenover de Kinderboerderij, zo snel mogelijk rooien. De bomen zijn nagenoeg aan het einde van hun levensduur en vormen een gevaar voor passanten, aldus wethouder Willie van de Langenberg.

Donderdag aan het begin van de avond heeft de wethouder de buurtbewoners van de voor hen onplezierige boodschap op de hoogte gesteld. Ondanks dat een aangevraagde kapvergunning eigenlijk niet nodig bleek, vroeg het gemeentebestuur die toch aan. Omwonenden tekenden daar bezwaar tegen aan omdat ze de fraaie bomenrij wilden behouden.

Onafhankelijk onderzoek heeft volgens wethouder Van de Langenberg uitgewezen dat het handhaven van de populieren voor een onveilige situatie zorgt: ,,De kwaliteit van het hout is zó slecht dat je er nog geen klomp van kunt maken." Het kaphout zal daarom ook niet gebruiikt worden voor speeltoestellen die de gemeente op het aanpalende grasveld wil realiseren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Geld en Makelaardij Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo SNS Bank Geerts advies Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen