RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:59:02    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 06 december 2012 17:37 uur, laatst gewijzigd op 07 december 2012 10:59 uur

Bomenrij Kinderboerderij gaat om

Bomenrij Kinderboerderij gaat om

Op de foto: Waarschijnlijk worden komende week de zeven populieren aan het Apollopad al gerooid. (Foto: Henk van Weert).

Ondanks dat omwonenden daartegen bezwaar maakten, gaat de gemeente Boxtel de zeven populieren aan het Apollopad, tegenover de Kinderboerderij, zo snel mogelijk rooien. De bomen zijn nagenoeg aan het einde van hun levensduur en vormen een gevaar voor passanten, aldus wethouder Willie van de Langenberg.

Donderdag aan het begin van de avond heeft de wethouder de buurtbewoners van de voor hen onplezierige boodschap op de hoogte gesteld. Ondanks dat een aangevraagde kapvergunning eigenlijk niet nodig bleek, vroeg het gemeentebestuur die toch aan. Omwonenden tekenden daar bezwaar tegen aan omdat ze de fraaie bomenrij wilden behouden.

Onafhankelijk onderzoek heeft volgens wethouder Van de Langenberg uitgewezen dat het handhaven van de populieren voor een onveilige situatie zorgt: ,,De kwaliteit van het hout is zó slecht dat je er nog geen klomp van kunt maken." Het kaphout zal daarom ook niet gebruiikt worden voor speeltoestellen die de gemeente op het aanpalende grasveld wil realiseren.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Kindertuin Olieenzo Zwanenberg adviesgroep Koppelmans Tiga Toverboom 040Fit Rijschool Dolman Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Natasja fashion Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg SNS Bank