22:36:16    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 20 januari 2012 16:47 uur, laatst gewijzigd op 20 januari 2012 16:51 uur

Bomenkap van start bij Boxtel

Bomenkap van start bij Boxtel

Op de foto: Bij afrit 26 bij Boxtel werd deze week gestart met het rooien van bomen. (Foto: Albert Stolwijk).

Aannemingsbedrijf Heijmans en Rijkswaterstaat zijn gestart met het kappen van bomen langs rijksweg A2 bij Boxtel. Vrijdag werden de eerste bomen verwijderd ter hoogte van afrit 26. Het rooien is noodzakelijk voor het verbreden van de rijksweg.

Heijmans is tot medio februari nog bezig met het kappen van bomen langs het traject 's-Hertogenbosch-Eindhoven. Sinds dinsdag zijn twee weggedeeltes afgezet met een barrier. Het gaat om de A2 richting 's-Hertogenbosch tussen afrit 24 bij Vught en 23 's-Hertogenbosch Centrum en de A2 richting Eindhoven tussen afrit 24 en de aansluiting 25 bij Boxtel-Noord. Op de trajecten geldt een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur.

Op het traject 's-Hertogenbosch-Eindhoven wordt de A2 verbreed naar tweemaal drie rijstroken. De werkzaamheden duren tot eind 2013. Na het kappen van de bomen worden onder meer de kabels en leidingen verlegd. Daarnaast worden geleiderails en verkeersborden verwijderd. Ter hoogte van Vught werd hier deze week al een begin mee gemaakt.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Advertenties