RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:49:43    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 12 maart 2014 11:48 uur, laatst gewijzigd op 12 maart 2014 11:50 uur

Bomen planten in het zonnetje

Bomen planten in het zonnetje

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel plantte samen met drie leerlingen van basisschool De Oversteek de eerste boom op het terrein van Frans en Ineke van Giersbergen aan de Kasterensestraat in Liempde. (Foto: Annelieke van der Linden).

Vorig jaar vond de Nationale Boomfeestdag in Boxtel en Liempde nog plaats in de sneeuw. Daar was woensdag geen sprake van. In de stralende zon staken ongeveer tweehonderd leerlingen van basisscholen uit Boxtel en Liempde op verschillende locaties de schop in de grond.

In Boxtel vond de opening van Nationale Boomfeestdag plaats in Sparrenrijk. Wethouder Willie van de Langenberg gaf het startsein en ruim honderd leerlingen van de Angelaschool, De Hobbedonken en de Sint-Theresiaschool staken vervolgens hun handen uit de mouwen en plantten verschillende bomen en struiken.

71 leerlingen van basisschool De Oversteek gingen aan de slag op vier locaties. Op een perceel van Ineke en Frans van Gierbergen aan de Kasterensestraat werden Canadese populieren en een gemengde haag geplant. Aan de overkant, nabij rivier de Dommel, kwamen fladderiepen te staan. Ook werden nog bomen geplant op terreinen van Liempdenaren Hein van Dijk en Rien van de Laar. Wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel hielp ook nog een handje mee. Hij plantte samen met Iris Kamps, Esmee van Dijk en Sandra van der Linden de eerste boom.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel