06:02:43    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 28 september 2011 12:38 uur, laatst gewijzigd op 30 september 2011 09:16 uur

Boeren welkom op Keulsebaan

Boeren welkom op Keulsebaan

Het gemeentebestuur van Boxtel heeft besloten om de Keulsebaan tussen de rotondes Everbos en Boseind tijdelijk open te stellen voor landbouwverkeer. Hiermee wil het college van B. en W. bereiken dat er minder tractoren met aanhangers door de dorpskom rijden.

In de oogstmaand oktober wordt op grote schaal maïs van de akkers gehaald en dat leidt soms tot gevaarlijke verkeerssituaties. Grote landbouwwerktuigen die op weg zijn naar een akker of aanhanger met geoogste maïs rijden door vaak smalle dorpsstraten en zorgen voor overlast.

Vooral in de Baroniestraat en Mgr. Wilmerstraat worden vaak zware landbouwwerktuigen gesignaleerd; afgelopen weekeinde reed een aantal zware voertuigen van loonbedrijven zelfs door de woonwijk In Goede Aarde.

Het gemeentebestuur heeft gisteren bekendgemaakt dat het verbod voor landbouwverkeer op de Keulsebaan van 1 oktober tot 2 november buiten de spitsuren wordt opgeheven. Boeren kunnen dus geen gebruik maken van de ontsluitingsweg tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 16.00 en 18.00 uur.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Doornmalen electro Huidtherapie Olieenzo Proef Culinair