18:02:29    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 april 2011 14:46 uur, laatst gewijzigd op 27 april 2011 13:07 uur

Boeremèrt lokt 18.000 bezoekers

Boeremèrt lokt 18.000 bezoekers

Op de foto: Drie tieners halen de schone was door de wringer. In Liempde heeft de tijd (even) stilgestaan. (Foto: Peter de Koning).

Onder zomerse omstandigheden is op Paasmaandag de 39e editie van de Liempdse Boeremèrt gehouden. Ondanks de drukte viel het bezoekersaantal een beetje tegen; mogelijk was het de zomerhitte die ervoor zorgde dat de teller bij de kassa’s bleef steken op 18.000 bezoekers. Een grote variatie aan kramen en attracties bood de bezoekers vertier en natuurlijk kwam ook de inwendige mens niets te kort. De spekstruif was in trek en zelfs voor erwtensoep was belangstelling op deze zomerse Tweede Paasdag...

De sfeer op de Boeremèrt was als altijd gemoedelijk. Er viel geen onvertogen woord en de ontsnapping van een aantal schapen - na afloop van het evenement – bezorgde de organisatie wel enige kopzorgen maar konden de sfeer niet verpesten. Met enthousiasme zong Gimmese Smart in de kiosk de ene na de andere smartlap. Troubadour Jan van der Heijden trok met zijn gitaar over het terrein en zorgde met zijn liedjes voor de echte Brabantse sfeer.

Voor het eerst werd het marktterrein dit jaar uitgebreid in de richting van de Rosenhofstraat. Daar kon het publiek de verrichtingen volgen van een spectaculair paardensportevenement van Showteam ’t Zestienspan. De Stichting Behoud Trekpaarden in de Meijerij heeft hiermee de trekpaarden weer eens goed onder de aandacht gebracht.

Voor velen was de komst van de trekpaarden een echte aanwinst. Bezoeker Jan Coolen was onder de indruk. ,,Ook de extra kramen in de Rosenhofstraat, inclusief de mooie landbouwwerktuigen, zijn zeker de moeite waard”, vond Coolen. Voor de paarden werden grote hoeveelheden water aangevoerd; de dieren hadden veel last van de warmte.

Met vereende krachten zorgden zo’n 250 vrijwilligers ervoor dat de Boeremèrt zonder wanklank kon verlopen. ,,Jong en oud hebben zich ingezet voor een geslaagd evenement”, zegt voorzitter Rien van de Laar van het Comité Boeremèrt. ,,Dat kan alleen in een kleine leefgemeenschap. De mensen zijn hier nog op elkaar betrokken en de sfeer is gewoon goed.”

Van de Laar kijkt tevreden terug op dit evenement. Veel bezoekers toonden hun waardering voor de nieuwe attracties die de Boeremèrt dit jaar heeft toegevoegd aan de vertrouwde formule. Voor het volgend jaar, als de veertigste editie op de rol staat, bestaan al volop plannen om ook dan met nieuwe attracties te komen. Dat ook dan een evenement met paarden op het programma komt te staan, wilde de voorzitter wel verklappen, maar verder wilde hij nog niet gaan. ,,Iedereen geniet eerst nog even na van dit geslaagde evenement.”

Auteur: Margo Bartelds

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding