06:13:21    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 22 april 2011 12:29 uur, laatst gewijzigd op 22 april 2011 12:31 uur

Boer zoekt Band, festival met aandacht voor muzikaal talent

Boer zoekt Band, festival met aandacht voor muzikaal talent

Op de foto: Fahrenheit Twins in actie tijdens de vorige editie van Boer zoekt Band bij bij café Den Boer aan de Corpus in Boxtel. (Foto: Keunefotografie).

Veel bekende muzikanten maken zaterdag 16 en zondag 17 april bij café Den Boer aan de Corpus in Boxtel hun opwachting op het podium van Boer zoekt Band. Maar er zijn ook verrassende nieuwkomers. Het tweedaagse festival beleeft komend weekeinde de vierde editie en biedt vooral ruimte aan bands die liever eigen werk vertolken dan covers spelen.

Op het buitenpodium staan zondag 17 april vier bands. Naast Heaven Amigo, waarin zowel Van Eijk als Van Lier spelen, gaat het om The Blackhawks uit Esch en de Boxtelse bands Original Taste en FUNKandel. ,,Original Taste is een hele energieke liveband die ska speelt en drie kwartier gas geeft”, aldus Van Lier. ,,FUNKandel is eigenlijk gestopt, maar komt speciaal voor Boer zoekt Band nog eenmaal bij elkaar.”

In café D’n Boer is op zondag plaats voor ingetogen muziek. De nieuwkomers van Milady and the Birds openen het festival. De veelbelovende band was vorige week een van de deelnemers aan de voorronde van Popgefokt!. Deze week staat de band in de schijnwerpers van de serie over popmuziek in Boxtel in Brabants Centrum. Singer-songwriter Patrick Hendriks keert terug, nieuw is rapper Hardnekkig. Het slotakkoord in de kroeg is voor The Verne, die vorige week in deze krant uitgebreid werd belicht.

Sinds Boer zoekt Band over twee dagen wordt uitgesmeerd, is de zaterdagavond in D’n Boer ingeruimd voor coverbands. Achtereenvolgens Mateus, Urban Jungle en The Herriecanes treden voor het voetlicht. ,,We kiezen bewust voor een scheiding van coverbands en groepen die eigen werk spelen”, vertelt Van Eijk. ,,De sfeer op zaterdag is daardoor heel anders; het is een soort preparty van het échte festival op zondag.”

Boer zoekt Band wil vooral een podium bieden aan muzikanten die het spelen van eigen werk tot kunst hebben verheven. Van Eijk en Van Lier hebben de voorbije jaren gemerkt dat er in de regio Boxtel heel veel muzikanten actief zijn. ,,Maar er wordt weinig samengewerkt en er is veel versnippering”, zegt Van Lier. ,,Door dit festival te organiseren, hopen we de muzikanten bij elkaar te brengen.”

Boer zoekt Band is gratis toegankelijk. Alle informatie staat op www.stichtingboerzoektband.nl.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht