14:11:12    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 mei 2012 16:25 uur, laatst gewijzigd op 08 mei 2012 16:58 uur

Boekenprijs voor Milja Praagman

Boekenprijs voor Milja Praagman

Op de foto: Milja Praagman en de omslag van het bekroonde prentenboek. (Foto: CPNB).

Het prentenboek ’Nog 100 nachtjes slapen’ van de Boxtelse auteur en illustrator Milja Praagman is deze week gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2013. Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2011 zijn verschenen.

In totaal selecteerden de jeugdbibliothecarissen tien titels voor peuters en kleuters. Deze boeken staan centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen, die volgend jaar worden gehouden van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Milja Praagman (Amsterdam, 1971) woont al enkele jaren in Boxtel. Ze studeerde grafisch ontwerpen aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda. Jarenlang werkte ze als zelfstandig ontwerper/illustrator voor onder anderen Okki, Bobo en Sesamstraat. In 2004 verscheen haar eerste prentenboek, Meneer Po, bij uitgeverij Lannoo.

In ’Nog 100 nachtjes slapen’ kan Dorus niet wachten tot ze jarig is, dus maakt ze zelf een feestje. Haar moeder heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen, dus knipt ze mooie lapjes: uit het tafelkleed, uit de jurk aan de waslijn, door de hele stad... Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen komt het prentenboek uit in een mini-editie met dvd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Alfa Toverboom buisman optiek EmielTechniek Geerts advies Olieenzo TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Elan Bikes support Huidtherapie Geld en Makelaardij Filipe Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel