RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:27:57    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 08 mei 2012 16:25 uur, laatst gewijzigd op 08 mei 2012 16:58 uur

Boekenprijs voor Milja Praagman

Boekenprijs voor Milja Praagman

Op de foto: Milja Praagman en de omslag van het bekroonde prentenboek. (Foto: CPNB).

Het prentenboek ’Nog 100 nachtjes slapen’ van de Boxtelse auteur en illustrator Milja Praagman is deze week gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2013. Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen dit boek uit het aanbod van prentenboeken die in 2011 zijn verschenen.

In totaal selecteerden de jeugdbibliothecarissen tien titels voor peuters en kleuters. Deze boeken staan centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen, die volgend jaar worden gehouden van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Milja Praagman (Amsterdam, 1971) woont al enkele jaren in Boxtel. Ze studeerde grafisch ontwerpen aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda. Jarenlang werkte ze als zelfstandig ontwerper/illustrator voor onder anderen Okki, Bobo en Sesamstraat. In 2004 verscheen haar eerste prentenboek, Meneer Po, bij uitgeverij Lannoo.

In ’Nog 100 nachtjes slapen’ kan Dorus niet wachten tot ze jarig is, dus maakt ze zelf een feestje. Haar moeder heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen, dus knipt ze mooie lapjes: uit het tafelkleed, uit de jurk aan de waslijn, door de hele stad... Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen komt het prentenboek uit in een mini-editie met dvd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Olieenzo Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen