RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:53:04    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 07 oktober 2011 21:14 uur, laatst gewijzigd op 10 oktober 2011 12:23 uur

Boekenbal: botten en parfum

Boekenbal: botten en parfum

Op de foto: Brieven schrijven op een oude typemachine. Dat geeft de geadresseerde superheld extra aandacht. (Foto: Peter de Koning).

Een enge dwaaltocht maken door donkere krochten van de Sint-Petrusschool, op zoek naar botten. Zo bewijs je dat je een superheld bent. Of een brief schrijven op een oude typemachine en deze besprenkelen met parfum; speciaal voor jouw superheld. Twee leuke onderdelen tijdens het Boxtelse Kinderboekenbal.

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Boxtelse basisscholen vierden vrijdagavond het jaarlijkse Kinderboekenbal. Anne gebruikte nooit eerder een typemachine, maar ze schreef in de bibliotheek een mooie brief aan twee idolen: zowel aan haar juf als aan vriendin Tisem. Voordat haar boodschap in een speciaal versierde enveloppe werd gesloten, stifte Anne haar lippen om deze vervolgens op het gele briefpapier te drukken. En natuurlijk spoot ze druppels zoete parfum op het blad. Om zo haar bewondering voor haar superhelden duidelijk te maken. ,,Wel zwaar drukken op die gekke toetsen hoor. En een foute letter moest ik verwijderen met Typex, ik wist niet wat dat is", grinnikte de leerling van De Spelelier.

In de hal van de Sint-Petrusschool klonk gegil. Ruud en Lenneke, twee leerlingen van de school aan de Burgakker, kwamen uit de donkere ruimte gerend. ,,Ieeeek. We moesten botten tellen in het donker. En soms greep iemand je bij de arm", vertelde Lenneke. Gelukkig kon ze nog wel lachen. Haar klasgenootje Ruud ook: ,,Als je dit durft, ben je een echte superheld!"

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Meubelmakerijdenberg Huidtherapie