06:01:49    donderdag, 27 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 september 2011 11:44 uur, laatst gewijzigd op 16 september 2011 11:46 uur

Boeken Sint-Petrus te koop

Boeken Sint-Petrus te koop

Dertig jaar geleden verscheen het tweedelige standaardwerk ’De Boxtelse Sint-Petrus’ van wijlen Piet Dorenbosch. Het restant van de ingebonden boeken wordt opnieuw verkocht tegen vijf euro per deel.

Als enthousiast rondleider en torengids heeft Steven van Groeningen zich ten doel gesteld om de boeken van heemkundige Dorenbosch opnieuw aan de man te brengen. De opbrengst gaat naar de Stichting Petrus Monumenten. In twee delen worden het kerkgebouw, het vroegere kapittel, de toren, de parochie, de Heilig Bloedviering en het Smitsorgel belicht.

,,Beide boeken vormen een prachtig naslagwerk over de geschiedenis van de Sint-Petruskerk. Niet alleen interessant om zelf te hebben maar zeker ook om cadeau te doen”, zegt Van Groeningen.

De boeken zijn vanaf heden te koop in galerie De Expositie aan de Stationsstraat. Belangstellenden kunnen ook bellen naar Steven van Groeningen: telefoonnummer 06-53 24 67 28.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij