RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:32:08    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zondag, 11 maart 2012 08:27 uur, laatst gewijzigd op 12 maart 2012 09:39 uur

Boek&Bal: gezellig cultuur snuiven

Boek&Bal: gezellig cultuur snuiven

Op de foto: Dichter Benne van der Velde alias Drs. B, winnaar de Boxtelse wedstrijd Dicht-Slam-Rap eind januari, trad dichtend en zingend voor het voetlicht. (Foto: Gerard Schalkx).

Het besluit om de vierde editie van het Boxtelse Boek&Bal in het weekeinde te houden, heeft er zeker aan bijgedragen dat het een extra gezellige zaterdagavond werd. De foyer van theaterzaal Podium Boxtel was drukbezet en de bezoekers genoten van muziek, theater en beeldende kunst. Een heerlijk avondje cultuur snuiven dus.

De drie plaatselijke boekhandels (Elckerlijc, Bruna en The Read Shop) namen samen met het UITpunt van de bibliotheek De Meierij en kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 het initiatief voor een Boxtels Boek&Bal.

Drie studenten van het Koning Willem I College gaven op aansprekende wijze invulling aan het thema van de 77e Boekenweek, die woensdag van start gaat: 'Vriendschappen en andere ongemakken'. Zonder ook maar één woord te reppen benaderden Renée Willems, Vera Slot en Lotte van Kemenade de bezoekers. De een als verdrietige bruid met doorlopen mascara op het gezicht, de ander als meisje dat iemand uitzocht om bij haar op een kleed met een pop te spelen. Nummer drie tenslotte wilde 'een goed gesprek' aangaan zonder iets te zeggen. En dat voelt erg ongemakkelijk maar is tegelijk ook wel weer komisch, zo was de ervaring van bezoekers.

Muzikaal omlijst met indrukwekkende luisterliedjes van Sandra Coelers uit Tilburg en de Boxtelse band Go Rome mondde Boek&Bal uit in een gezellig, maar wel heel warm avondje.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Proef Culinair Doornmalen electro