RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:12:42    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 12 december 2014 15:02 uur, laatst gewijzigd op 14 december 2014 21:24 uur

Boeiend plan voor Stapelen

Boeiend plan voor Stapelen

Acht grondeigenaren slaan de handen ineen en werken samen aan de totstandkoming van een groot stadslandgoed rondom kasteel Stapelen in Boxtel. Elf percelen worden hiervoor aaneengesloten tot een gebied van circa 25 hectaren. Vrijdag 12 december vondt de ondertekening plaats van een zogeheten visiedocument in de ridderzaal van het kasteel.

Kasteelpark Stapelen en directe omgeving vormen een fraai natuurgebied dat wordt omsloten door rivier de Dommel, de Eindhovenseweg, Grote Beemd, Prins Hendrikstraat en Parallelweg Zuid. Een plek waar het heerlijk wandelen is, waar je kunt uitrusten van de dagelijkse beslommeringen.

In het toekomstige stadslandgoed worden zogeheten bezinningsmomenten geplaatst, maar ook kunstobjecten. ,,Om zo ruimte te bieden aan je eigen gedachten en die van anderen. Stadslandgoed Stapelen ligt op een steenworp van het Boxtelse centrum. Het is een concreet plan dat ter tafel ligt. Dit officiële document is noodzakelijk om de nodige besluiten te kunnen nemen", meldt een woordvoerder van de acht grondeigenaren.

De samenwerking is een initiatief van de paters assumptionisten die sinds honderd jaar kasteel Stapelen bewonen. Overste Jan Zuiker van de congregatie plaatste zijn handtekening samen met onder meer Rob Dekker (woonstichting Sint-Joseph), Leon Spaan (Jacob-Roelandslyceum), Sylvia van Gulik (stichting Dommelbimd) en wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Olieenzo