06:41:03    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 12 december 2014 15:02 uur, laatst gewijzigd op 14 december 2014 21:24 uur

Boeiend plan voor Stapelen

Boeiend plan voor Stapelen

Acht grondeigenaren slaan de handen ineen en werken samen aan de totstandkoming van een groot stadslandgoed rondom kasteel Stapelen in Boxtel. Elf percelen worden hiervoor aaneengesloten tot een gebied van circa 25 hectaren. Vrijdag 12 december vondt de ondertekening plaats van een zogeheten visiedocument in de ridderzaal van het kasteel.

Kasteelpark Stapelen en directe omgeving vormen een fraai natuurgebied dat wordt omsloten door rivier de Dommel, de Eindhovenseweg, Grote Beemd, Prins Hendrikstraat en Parallelweg Zuid. Een plek waar het heerlijk wandelen is, waar je kunt uitrusten van de dagelijkse beslommeringen.

In het toekomstige stadslandgoed worden zogeheten bezinningsmomenten geplaatst, maar ook kunstobjecten. ,,Om zo ruimte te bieden aan je eigen gedachten en die van anderen. Stadslandgoed Stapelen ligt op een steenworp van het Boxtelse centrum. Het is een concreet plan dat ter tafel ligt. Dit officiële document is noodzakelijk om de nodige besluiten te kunnen nemen", meldt een woordvoerder van de acht grondeigenaren.

De samenwerking is een initiatief van de paters assumptionisten die sinds honderd jaar kasteel Stapelen bewonen. Overste Jan Zuiker van de congregatie plaatste zijn handtekening samen met onder meer Rob Dekker (woonstichting Sint-Joseph), Leon Spaan (Jacob-Roelandslyceum), Sylvia van Gulik (stichting Dommelbimd) en wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel.

Advertenties