RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:08:00    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 16 september 2012 16:58 uur, laatst gewijzigd op 16 september 2012 21:32 uur

Bockesprongen van hoog niveau

Bockesprongen van hoog niveau

Op de foto: Hilariteit alom bij het optreden van Tukkersconnexion. (Foto: Peter de Koning).

De combinatie van straattheater en muziek waar de organisatie van festival Bockespongen jaarlijks duizenden bezoekers op trakteert, bleek ook zondag weer een schot in de roos. In het propvolle centrum liepen de vele dagjesmensen genietend van het zomerse weer van het ene naar het andere optreden, terwijl ook de meeste centrumwinkels geopend waren.

Nadat de eerste Uitmarkt zaterdagavond in Podium Boxtel uitgroeide tot een groot succes, stond het dorpshart een dag later van elf uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds in het teken van nog veel meer culturele hoogstandjes. Het sterke punt van festival Bockesprongen is de veelzijdigheid van de optredende artiesten en de afwisseling van straattheater en muziek, waarbij iedereen – jong en oud – aan zijn trekken komt. Bovendien is op tal van plaatsen in het centrum iets te beleven.

Wie vanaf het Breukelsplein en de Prins Bernhardstraat door het centrum liep, kon zondag in de Stationsstraat, tegenover kapsalon TinTin, al meteen  genieten van Billy en Belly. Het duo vermaakte de jeugd met een ’meeleefshow’, oftewel een toneelstuk dat speciaal gemaakt is voor kinderen.

Iets verderop vormde lunchroom ’t Zonneke het decor voor het optreden van Koelcell, die talloze rockcovers door de boxen liet schallen. De ware liefhebbers konden hun hart ophalen in de Oude Kerkstraat, dat ook dit jaar weer omgedoopt was tot een sfeervol muziekplein. Op het podium verschenen bands die vanaf half twee ’s middags tot tien uur in de avond verschillende stijlen ten gehore brachten.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij SNS Bank Gemeente Boxtel Proef Culinair Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Doornmalen electro