RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:53:40    zondag, 20 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 19 september 2014 11:24 uur, laatst gewijzigd op 19 september 2014 11:28 uur

Bockesprongen: chaos en plezier

Bockesprongen: chaos en plezier

Op de foto: Ook dit jaar heeft stichting Bockepruik weer gezorgd voor een volledig straattheaterprogramma op de Markt in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).

Het Cultuurweekend in Boxtel bestaat uit de Uitmarkt, maar ook Bockesprongen is een vast evenement op de agenda. Zondag 21 september zorgt stichting Bockepruik voor straattheater, muziek en tenteren.

In de bovenzaal van bibliotheek De Meierij gaat de dag om 11.30 uur van start met de gratis toegankelijke lezing 'Eten in de kunst' door Katrien van Hettema van Kunstlicht '99. Van 12.00 tot 15.00 uur vindt het vaste evenement 'Van Kitsch tot Kunst' plaats waarbij mensen van 'zolder- en kelderschatten' een waar kunstwerken kunnen laten maken.

Op de Markt is vanaf 13.00 uur weer een volledig straatprogramma te zien. Stichting Bockepruik heeft gezorgd voor een aantal gerenommeerde acts. Zo is Rol-e is van de partij, een rolstoel die zelf zijn eigen weg vindt en zich tussen de mensen manoevreert, af en toe praat en claxonneert. Voor de basisschooljeugd verzorgt 'Niet Voor De Poes Theaterproducties' om 14.20 en 15.50 uur een programma waarbij een perfect geordend leventje wreed wordt verstoord als er een kat op de stoep staat. Orde en regelmaat veranderen in chaos en plezier...

Nieuw tijdens Bockesprongen is de 'JRL Talent Stage'. In samenwerking met het Jacob-Roelandslyceum krijgen talenten van deze school de kans zich op een speciaal podium te presenteren aan bezoekers.

Bezoekers die wel van een uitdaging houden, kunnen terecht in een speciale tent in het Boxtelse centrum waar ze samen met anderen culturele activiteiten mogen bedenken en doen. De organisatoren geven iedereen de kans hier een eigen uitdaging aan te geven. Alles mag, zolang het facilitair en financieel te regelen is.

Voor muziekliefhebbers is een volledig programma georganiseerd in café De Kerk met 'This is not OK', The Surfbeat's Club, No Man's Valley, Amberjacks, The Mothmen en Hillbilly Hayride. De formatie Koelcell brengt vanaf 13.00 uur bij lunchroom 't Zonneke hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. VanBakkus treedt in de middag bij restaurant En Garde! op en verzorgt akoestische covers in een meerstemmig jasje.

Lees meer over het Cultuurweekend in Brabants Centrum van donderdag 18 september.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Doornmalen electro Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Olieenzo Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel SNS Bank Café zaal Kloosterzicht