RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:21:15    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 18 september 2011 17:43 uur, laatst gewijzigd op 18 september 2011 20:01 uur

Bockesprongen blijft boeien

Bockesprongen blijft boeien

Op de foto: Uri Weiss maakte indruk op Bockesprongen als The Human God. (Foto: Gerard Schalkx).

Het was zondag even wennen voor de organisatoren van het festival Bockesprongen. Normaal gesproken zijn de weergoden het evenement in hartje Boxtel, waarbij muziek- en straattheater centraal staat, goed gezind, maar dit keer zorgden verschillende heftige regenbuien en windvlagen voor een somber en herfstachtig decor. Niettemin kwamen toch redelijk veel bezoekers af op het boeiende en afwisselende programma.

De conclusie na afgelopen zondag is dat Bockesprongen wel tegen een stootje kan. Toch is de regen die met bakken uit de hemel kwam een element dat de organisatoren van het evenement konden missen als kiespijn. ,,Meestal hebben we gelukkig goed weer, maar dit jaar valt het dus flink tegen. We proberen theateracts als ’Tragic’ en ’The Human God’ van Uri Weiss tussen de buien door te plannen, al blijkt dat best lastig. Uri moest zijn voorstelling die om twee uur gepland stond helaas afbreken wegens het slechte weer, terwijl er vrij veel mensen aan het kijken waren. Andere acts zoals ’La Cuisine Macabre’ gaan gewoon door ondanks het slechte weer”, liet Louis Meister namens de organisatie rond drie uur weten.

Veel artiesten en bands, waaronder Dennis Wels in de Stationsstraat, het jonge Boxtelse duo Jelle en Jules in de Rechterstraat en de coverband Koelcell bij horecagelegenheid ’t Zonneke nabij de Zwaanse Brug konden onder een tent of afdak gewoon doorspelen en het publiek vermaken en verwarmen met hun muziek. Hetzelfde gold voor de groepen die actief waren in de Oude Kerkstraat bij eetcafé De Kerk. Meister: ,,Ondanks het slechte weer is de opkomst van het publiek toch heel goed, daar zijn we heel blij mee.”

Stichting Bockepruik verraste het publiek zondag in het centrum van Boxtel met een aansprekend en gevarieerd programma.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie SNS Bank Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg