04:01:56    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 21 april 2012 18:59 uur, laatst gewijzigd op 21 april 2012 19:03 uur

Bloemschikkers tonen creaties

Bloemschikkers tonen creaties

Op de foto: De Boxtelse Joke van Hal won de eerste prijs in de categorie A-select. (Foto: Gerard Schalkx).

De Boxtelse Joke van Hal is één van de winnaars van het Zuid-Nederlands kampioenschap bloemschikken voor amateurs. De wedstrijd werd zaterdag gehouden in het Baanderherencollege in Boxtel. Welgeteld 86 deelnemers, waaronder vier uit Boxtel, maakten creatieve bloemschikken die door een deskundige jury werden beoordeeld.

Van Hal won de eerste prijs in de categorie A-select. Deelnemers in deze klasse moesten een bloemstuk maken met als thema recycling. De jury keek bij haar beoordeling vooral naar de uitvoering van het thema, creativiteit en het gebruik van de materialen. ,,Of een bloemstuk mooi is, daar letten we helemaal niet op", vertelde jurylid Joost Meulendijks. ,,Smaken verschillen te veel en consumenten bepalen zelf wat mooi is en wat niet. Dat kunnen wij niet voor ze doen."

Alle bloemstukken zijn zondag tussen 11.00 en 16.00 uur te bezichtigen in het Baanderherencollege. De entreeprijs bedraagt twee euro.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Gemeente Boxtel Huidtherapie