RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:56:26    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 26 mei 2013 18:22 uur, laatst gewijzigd op 26 mei 2013 18:36 uur

Bloedprocessie trekt veel volk

Bloedprocessie trekt veel volk

Op de foto: Beeld uit de bloedprocessie: Adam en Eva worden door de aartsengel uit het paradijs verdreven. (Foto: Peter de Koning).

De Heilig Bloedprocessie is weer helemaal terug van weggeweest. Na jaren van tegenslag vanwege het slechte weer trokken de honderden deelnemers in fraaie historische kostuums zondagmiddag weer als vanouds door de Boxtelse straten.

De weergoden waren het evenement eindelijk weer eens goed gezind. Hoewel de zon zich niet liet zien en het behoorlijk fris was, bleef het droog. De belangstelling was opvallend groot; niet alleen in het dorpshart, maar ook buiten het centrum waren veel mensen op de been.

De afgelopen jaren hadden de organisatie en de deelnemers reden tot klagen. In 2009 werd de Heilig Bloedprocessie halverwege afgebroken, terwijl de tocht een jaar later helemaal niet door ging. In 2011 bleven de bezoekers weg omdat het weer erg wisselvallig was en vorig jaar moest de ommegang afgelast worden vanwege de aanhoudende regen. ,,We konden toen helaas niet anders besluiten. Natuurlijk is dat niet goed voor de animo van de deelnemers. Daarom ben ik zo blij dat de processie nu wel gewoon door kan gaan en dat het droog blijft”, liet voorzitter Toon Slaats van de Heilig Bloedstichting zondag kort voor de religieuze ommegang weten.

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Olieenzo Gemeente Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Huidtherapie