13:14:07    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 07 juni 2011 16:53 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2011 17:15 uur

Bloedprocessie nog niet compleet

Bloedprocessie nog niet compleet

Op de foto: De Heilig Bloedprocessie trekt jaarlijks op de zondag na Pinksteren door Boxtel. (Archieffoto Peter de Koning).

Om de Heilig Bloedprocessie zondag 19 juni in volle omvang door de Boxtelse straten te laten trekken, heeft het organisatiecomité dringend behoefte aan mensen die mee willen lopen in een van de historische kostuums.

Secretaris Toon Slaats van de Heilig Bloedstichting meldt dat in het bijzonder een beroep wordt gedaan op meisjes in de leeftijd van 6 tot 12 jaar die als bruidje of PX-draagster mee willen lopen. Ook is de groep meisjes die korenaren dragen nog incompleet, hier is de leeftijd 12 tot 16 jaar.

Jongens van 10 tot 14 jaar kunnen meelopen als begeleider van de wijnpers of drager van de wijnkruiken. Voorts kunnen volwassenen, zowel mannen als vrouwen, zich nog melden als drager van het purperen vendel, het rode gilde, boetebedevaartganger en Compostelaganger.

Belangstellenden kunnen zich woensdag 8 juni tussen 19.00 en 20.30 uur melden in het naaiatelier op de eerste etage van Bibliotheek de Meierij aan de Burgakker 4. Vanaf dinsdag 14 juni kunnen deelnemers hier elke avond een kostuum passen. Zaterdag 18 juni, daags voor de processie, is de paskamer van 10.00 uur tot 15.00 uur open.

Meer info: www.bloedprocessieboxtel.nl

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie TopSlank Doornmalen electro Remax-optimus Geld en Makelaardij Elan Bikes support Olieenzo Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Filipe Podium Boxtel