RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:52:04    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 05 september 2013 17:21 uur, laatst gewijzigd op 06 september 2013 08:58 uur

Blijvende herinnering zusters JMJ

Blijvende herinnering zusters JMJ

Op de foto: Huub Thorissen (rechts) poseert bij het kunstwerk dat hij maakte ter ere van de zusters JMJ. (Foto: Peter de Koning).

Vorig jaar reikte Frank van Beers, voormalig burgemeester in de gemeente Boxtel, een erepenning van verdienste in zilver uit aan de zusters van de sociëteit Jezus, Maria Jozef (JMJ) voor het werk dat zij hebben verricht in Boxtel. Daar is nu een kunstwerk bijgekomen. Op Duinendaal staat sinds donderdag een 'diamant', een roestvrijstalen werk van kunstenaar Huub Thorissen.

Voorafgaand aan de onthulling konden genodigden in de raadzaal luisteren naar lezingen van onder meer burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel, provinciaal overste Laetitia Aarnink van de zusters JMJ en Jan van Homelen, oud-burgemeester van Boxtel. Vervolgens ging iedereen te voet richting Duinendaal, waar het kunstwerk werd onthuld met muzikale ondersteuning van Buchestelle.

Vervolgens werd in de Croonpassage een tentoonstelling over zusters JMJ geopend, die de komende vier weken van woensdag tot en met zaterdag te bezichtigen is. Boxtelaar Theodoor van Leeuwen stelde een boekje samen over zusters JMJ. Dit is te koop bij boekhandel Elckerlijc en tijdens de tentoonstelling voor vijf euro.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Rijschool Dolman Koppelmans Geerts advies Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Natasja fashion TopSlank Kindertuin Doornmalen electro Huidtherapie Zwanenberg adviesgroep Beleef Boxtel Olieenzo Toverboom Tiga Geld en Makelaardij SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen