RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:26:44    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 26 augustus 2011 23:56 uur, laatst gewijzigd op 27 augustus 2011 20:48 uur

'Blij met pastorale oplossing'

\'Blij met pastorale oplossing\'

Op de foto: Pastoor Van der Sluis is het middelpunt van de discussie bij 'Knevel en Van den Brink' (Foto: Piet van Oers).

Ook landelijk wordt volop gedebatteerd over de kwestie-Van der Sluis in Liempde. In actualiteitenrubriek Knevel en Van den Brink boog kerkgeleerde Antoine Bodar zich vrijdagavond over de zaak. Hij gaf aan dat hij blij is dat pastoor Vincent Blom in Sint-Oedenrode de uitvaart van Liempdenaar Jan van Kronenburg wel heeft verzorgd.

Bodar gaf in het praatprogramma aan dat het leven een geschenk is dat je niet zo maar beeindigt. Pastoor Van der Sluis is in Bodars ogen op juridisch gebied niets te verwijten. Maar de pastoor van de Liempdse parochie had ook voor een wat menselijker benadering kunnen kiezen, zo liet de kerkgeleerde doorschemeren.

Volgens Bodar is het opvallend dat het kerkbestuur in Liempde zich zo nadrukkelijk met de kwestie bemoeit. ,,Het kerkbestuur gaat over zaken als een lekkend dak. De pastoor is er voor geestelijke zaken waar het bestuur meer op afstand staat." Toch liet Bodar doorschemeren dat een menselijker benadering wellicht verstandig was geweest. ,,De pastoor moet hoe dan ook altijd de mensen nabij blijven en niemand pastoraal in de steek laten. Ik ben dan ook erg voor de mildheid."

Hoe nu verder? In Knevel en Van den Brink riep Bodar de partijen op een koude douche te nemen om flink af te koelen. En daarna? ,,Doorgaan met deze pastoor."

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Olieenzo Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geerts advies Huidtherapie