RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:22:07    dinsdag, 20 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 29 april 2013 14:42 uur, laatst gewijzigd op 29 april 2013 15:45 uur

Blazen op 'n toeter: probeer het!

Blazen op \'n toeter: probeer het!

Op de foto: Jeanne Vermeulen laat een van de deelnemertjes aan een kennismakingscursus kennismaken met haar trombone. (Foto: Boxtel's Harmonie).

Ouders met kinderen die niets van de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Máxima willen missen, doen er goed aan om de tv-uitzending te volgen via het grote beeldscherm dat op de Boxtelse Markt wordt geplaatst. De jeugd wordt ondertussen beziggehouden met gratis muzieklessen door Boxtel’s Harmonie.

Nadat het muziekkorps de traditionele Koninginnedagaubade heeft verzorgd voor de gedecoreerden, maken enkele leden en leerlingen zich dinsdag 30 april op om in de Rozemarijnstraat blaas- en slagwerkinstrumenten te demonstreren voor de Boxtelse jeugd. Dat gebeurt tijdens de rechtstreekse tv-uitzending vanuit de Nieuwe Kerk in Amsterdam, die op de Markt is te zien op een groot beeldscherm.

Kinderen vanaf zeven jaar kunnen ter plekke een instrument uitproberen, maar leren desgewenst ook enkele noten spelen op een blokfluit. ,,En dat gaat vrij vlot”, vertelt Mirjam Zweerts, opleidingscoördinator van Boxtel’s Harmonie. ,,Zó vlot, dat de blokfluiters nog diezelfde middag mee kunnen spelen met ons opleidingsorkest dat om 15.30 uur een miniconcert verzorgt bij het gemeentehuis.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Rijschool Dolman Olieenzo Geld en Makelaardij TopSlank Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg SNS Bank Toverboom Natasja fashion 040Fit Huidtherapie Koppelmans Zwanenberg adviesgroep Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Kindertuin Geerts advies