18:24:24    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 mei 2011 13:37 uur, laatst gewijzigd op 24 mei 2011 17:24 uur

Blauwalg in gemeentevijver

Blauwalg in gemeentevijver

Op de foto: Zicht op de gemeentevijver vanaf het nieuwe appartementengebouw Vinckenrode. (Foto: Albert Stolwijk).

Waterschap De Dommel heeft in de vijver bij het gemeentehuis in Boxtel blauwalg geconstateerd. De gemeente plaatst waarschuwingsborden, het waterschap houdt de situatie nauwgezet in de gaten.

Blauwalg ontwikkelt zich voornamelijk bij hogere temperaturen in de lente en de zomer en in stilstaand water. Contact met oppervlaktewater waarin blauwalg voorkomt, kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen, kan dit maag- en darmklachten veroorzaken.

De gevoeligheid bij mensen is verschillend. Het is volgens het waterschap verstandig om honden niet te laten zwemmen in de vijver. Mensen die in contact komen met water dat blauwalg bevat, wordt geadviseerd een normale hygiëne toe te passen, zoals handen wassen en/of douchen. Iedereen wordt verzocht extra zorgvuldig te zijn en geen onnodig contact met water met blauwalg te hebben.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Beleef Boxtel