18:36:53    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 23 mei 2012 15:11 uur

Blauwalg in Boxtelse vijvers

Waterschap De Dommel heeft in Boxtel blauwalg geconstateerd in het Leysenven aan de Molenwijkseweg en de gemeentevijver aan de Dr. Van Helvoortstraat. De gemeente plaatst waarschuwingsborden, het waterschap houdt de situatie nauwgezet in de gaten.

Blauwalg ontwikkelt zich volgens het waterschap voornamelijk bij hogere temperaturen in de lente en de zomer en in stilstaand water. Contact met oppervlaktewater met blauwalg kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen kan dit maag- en darmklachten veroorzaken. De gevoeligheid bij mensen is zeer verschillend. Het is verstandig om ook honden niet te laten zwemmen in water met blauwalg.

Mensen die in contact komen met water dat blauwalg bevat, wordt geadviseerd een normale hygiëne toe te passen, zoals handen wassen en/of douchen. Iedereen wordt verzocht extra zorgvuldig te zijn en geen onnodig contact met water met blauwalg te hebben.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Elan Bikes support Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Doornmalen electro Filipe Remax-optimus Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Huidtherapie Toverboom buisman optiek EmielTechniek Olieenzo