00:47:11    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 04 december 2013 13:03 uur, laatst gewijzigd op 04 december 2013 23:31 uur

'Blanca' in beeld als podiumzaal

\'Blanca\' in beeld als podiumzaal

Op de foto: De leegstaande wasserij Blanca op de hoek Baroniestraat/Spoorstraat in Boxtel is in beeld als podiumzaal én clubhuis voor beide plaatselijke harmonieën. (Foto: Peter de Koning).

Een zoektocht van Boxtel’s Harmonie naar een alternatief onderkomen voor haar wekelijkse repetities, mondt uit in een plan om de voormalige wasserij Blanca te verbouwen tot podiumzaal. Zustervereniging Gildenbondsharmonie is aangehaakt en ook musicalschool F-Act wil graag meedoen. Stichting Podium Boxtel volgt de ontwikkelingen nauwlettend en met grote interesse, aldus de initiatiefnemers.

De leden van beide muziekkorpsen zijn vorige week tijdens de repetitieavonden geïnformeerd over de plannen en reageerden enthousiast. Boxtel’s Harmonie oefent in gebouwen op het terrein van huize De La Salle en de Gildenbonds in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Beide locaties voldoen op dit moment, maar dat kan in de toekomst zomaar veranderen.

Donderdag 5 december worden de plannen uitvoerig ontvouwd in Brabants Centrum. Uiterlijk 1 april 2014 moet duidelijk zijn of het ambitieuze project ook daadwerkelijk uitvoerbaar is.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies Filipe Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Podium Boxtel Alfa Elan Bikes support Remax-optimus Toverboom Huidtherapie buisman optiek Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij EmielTechniek Doornmalen electro