RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:47:42    dinsdag, 13 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 15 augustus 2012 21:46 uur, laatst gewijzigd op 19 augustus 2012 11:06 uur

Bisschop zegent kapel Gemonde in

Bisschop zegent kapel Gemonde in

Op de foto: Vele Gemondenaren waren getuige van de inzegening van de kapel door bisschop Antoon Hurkmans. (Foto: Albert Stolwijk).

Bisschop Antoon Hurkmans heeft woensdagavond de Maria-Gildekapel in Gemonde ingezegend. In de Sint-Lambertuskerk ging pastoor Piet Goedhart voor in een eucharistieviering waarna het gezelschap onder begeleiding van de twee gilden per koets naar de kapel werd gebracht.

Een groot aantal Gemondenaren was naar de kapel gekomen om getuige te zijn van de inzegening. De kleinkinderen van initiatiefnemer Bert Schellekens waren de eerste die een kaarsje bij het deze week geplaatste Mariabeeld aan mochten steken. Ook bisschop Hurkmans stak een kaarsje aan. ,,Dat doe ik voor alle parochianen. Ik hoop dat dit een plek mag zijn waar jullie niet alleen God maar ook elkaar kunnen vinden."

Na de inzegening met wijwater werd gezamenlijk gebeden en gezongen. De kapel is gelegen op de hoek van de straten Twijnmeer en Besselaar. Gemondenaren maar ook voetgangers en fietsers kunnen er een kaarsje branden. ,,Maar het is ook een plek om te bidden of om tot rust te komen", vertelde Schellekens. ,,We hopen dat het een plek is waar veel mensen gebruik van zullen gaan maken."

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Kindertuin Koppelmans Rijschool Dolman TopSlank Gemeente Boxtel Doornmalen electro Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Tiga Meubelmakerijdenberg SNS Bank Zwanenberg adviesgroep Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geld en Makelaardij Geerts advies Toverboom Natasja fashion