RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:04:44    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 15 augustus 2012 21:46 uur, laatst gewijzigd op 19 augustus 2012 11:06 uur

Bisschop zegent kapel Gemonde in

Bisschop zegent kapel Gemonde in

Op de foto: Vele Gemondenaren waren getuige van de inzegening van de kapel door bisschop Antoon Hurkmans. (Foto: Albert Stolwijk).

Bisschop Antoon Hurkmans heeft woensdagavond de Maria-Gildekapel in Gemonde ingezegend. In de Sint-Lambertuskerk ging pastoor Piet Goedhart voor in een eucharistieviering waarna het gezelschap onder begeleiding van de twee gilden per koets naar de kapel werd gebracht.

Een groot aantal Gemondenaren was naar de kapel gekomen om getuige te zijn van de inzegening. De kleinkinderen van initiatiefnemer Bert Schellekens waren de eerste die een kaarsje bij het deze week geplaatste Mariabeeld aan mochten steken. Ook bisschop Hurkmans stak een kaarsje aan. ,,Dat doe ik voor alle parochianen. Ik hoop dat dit een plek mag zijn waar jullie niet alleen God maar ook elkaar kunnen vinden."

Na de inzegening met wijwater werd gezamenlijk gebeden en gezongen. De kapel is gelegen op de hoek van de straten Twijnmeer en Besselaar. Gemondenaren maar ook voetgangers en fietsers kunnen er een kaarsje branden. ,,Maar het is ook een plek om te bidden of om tot rust te komen", vertelde Schellekens. ,,We hopen dat het een plek is waar veel mensen gebruik van zullen gaan maken."

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Geerts advies Olieenzo Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Huidtherapie Doornmalen electro