RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:44:10    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 30 augustus 2011 23:09 uur, laatst gewijzigd op 01 september 2011 15:59 uur

Bisdom geeft uitleg in Liempde

Bisdom geeft uitleg in Liempde

Op de foto: Pastoor Norbert van der Sluis werd afgelopen weekeinde vervangen door pastoor Michiel Peeters. (Foto: Peter de Koning).

Zaterdag 3 september zal hulpbisschop Rob Mutsaerts om 18.30 uur voorgaan in de avondmis. Tijdens de overweging zal hij ingaan op de problematiek die binnen de parochie is ontstaan. Na afloop gaat hij in gesprek met de parochianen in de gemeenschapszaal van dienstencentrum De Kloosterhof.

Tijdens de overweging in de eucharistieviering legt de bisschop het standpunt van de katholieke kerk uit inzake actieve en passieve euthanasie. Hij zal vooral ook stilstaan bij de gevolgen die dit heeft voor een mogelijke, kerkelijke uitvaartdienst en hoe pastores hier in de praktijk mee om moeten en kunnen gaan.

Na afloop gaat de hulpbisschop met de parochianen in gesprek. Dit gebeurt aansluitend in de gemeenschapszaal van De Kloosterhof. Hiervoor zijn de parochianen uitgenodigd. Tijdens het eerste gedeelte van het gesprek is er geen filmende pers toegestaan. Later op de avond is deze mogelijkheid er wel, zo meld het kerkbestuur.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen SNS Bank