RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:49:03    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 08 juni 2011 13:59 uur, laatst gewijzigd op 08 juni 2011 16:16 uur

’Biomassacentrale is haalbaar'

,,Een biomassacentrale in Het Groene Woud is zeker haalbaar.” Volgens wethouder Peter van de Wiel, namens de gemeente Boxtel voorzitter van een internationale stuurgroep die de nut en noodzaak van biomassacentrales onderzoekt, bestaat de mogelijkheid om de grote nieuwbouwwijk in Best bij de grens met Boxtel waar 1.700 woningen komen, te koppelen aan een dergelijke centrale. ,,Dat is een hele reële optie.”

In een biomassacentrale wordt houtafval opgestookt om energie te winnen. Op die manier hoopt het gemeentebestuur bomen weer een goede economische waarde te geven, zodat eigenaren bereid zijn om op tijd voor vernieuwing van hun bomen te zorgen.

Volgens wethouder Van de Wiel zou een biomassacentrale in nationaal landschap Het Groene Woud ervoor kunnen zorgen dat de populier weer een economische drager wordt, want sinds de teloorgang van de klompenindustrie wordt het populierenhout amper toegepast. ,,Het behoud van het typische coulissenlandschap in de Meierij en het versterken van het landschap is het doel om in Het Groene Woud een centrale te bouwen, naast het winnen van hernieuwbare, duurzame energie."

Van de Wiel vervolgt: ,,Wij vinden de plannen rond de biomassacentrale belangrijk genoeg om te benoemen in de nieuwe structuurvisie ’Verfrissend Boxtel’, met name omdat de kans groot is dat een dergelijke voorziening in het buitengebied gevestigd wordt. Met het oog op het bestemmingsplan voor het buitengebied is het goed om in die toekomstvisie aandacht te besteden aan de biomassacentrale.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg