04:51:12    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 30 mei 2013 14:06 uur, laatst gewijzigd op 30 mei 2013 15:23 uur

'BioMérieux is niet vervuild'

\'BioMérieux is niet vervuild\'

Het Lennisheuvelse actiecomité Zeg nee tegen kV stelt dat er geen sprake is van bodemverontreiniging op de beoogde bouwplek voor een hoogspanningsstation op het terrein van BioMérieux. Woordvoerder Jarko van Nunen concludeert dat op basis van eigen onderzoek.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering bleek dinsdag dat iedereen het te koop staande perceel van BioMérieux de meest geschikte plek vindt om een 10-150 kV-station te bouwen. Deze plaats werd echter niet aangewezen door het college van B. en W., omdat het perceel vervuild zou zijn.

In een brief aan de Boxtelse raad schrijft het actiecomité dat zij op basis van informatie uit het kadaster en een zogeheten bodemloketrapport concludeert dat er geen vervuiling is op de plek waar het hoogspanningsstation zou moeten komen. De actievoerders vragen wethouder Wim van der Zanden om opheldering en actie om BioMérieux alsnog aan te wijzen als bouwlocatie. In een spoedbrief heeft de fractie van D66 hierop donderdag eveneens aangedrongen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Doornmalen electro Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen