RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:51:46    woensdag, 24 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 januari 2015 16:36 uur, laatst gewijzigd op 16 januari 2015 16:38 uur

Binnenmaas blijft bij censuur foto's

Binnenmaas blijft bij censuur foto\'s

De gemeente Binnenmaas in Zuid-Holland houdt vast aan het gedeeltelijk verbieden van foto's van Boxtelaar Dirk Hardy. Twee van de zes foto's van zijn kunstwerk Clay mogen niet vertoond worden in het gemeentehuis.

Hardy heeft inmiddels een plaquette bij zijn fo'to's geplaatst waarop hij bezoekers van de expositie uitleg geeft over zijn teleurstelling. De fotograaf geeft aan dat de gemeente de afbeeldingen waarop beeltenissen van Jezus Christus en Adolf Hitler staan 'aanstootgevend en controversieel' vindt.

Op de plaquette is te lezen dat Hardy de stappen van Binnenmaas betreurt omdat bezoekers van de tentoonstelling kijken naar een incompleet werk. ,,Maar juist omdat de intentie van dit werk raakvlak heeft met deze ingreep, heb ik ervoor gekozen mijn werk toch, voorzien van deze informatie, tentoon te stellen aan de inwoners van deze gemeente."

Op de resterende foto's zijn afbeeldingen te zien van Joseph Stalin, Napoleon Bonaparte, de Scientology Church en van Hardy zelf. De fotograaf beeldt zichzelf af als schoonmaker, die de spreekwoordelijke rommel die de personen op de andere vijf foto's hebben achtergelaten opveegt. Clay wil laten zien dat mensenmassa's onder invloed van leiders en stromingen sterk beïnvloed kunnen worden. (Foto: Dirk Hardy)

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Proef Culinair SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding